maandag 22 september 2008

Theaterwandeling

Cie Tabloo is een nieuwe toneelvereniging uit Menen, ontstaan uit twee vroegere gezelschappen, m.n. "Iever en Eendracht" en "Deugd en Vermaak". De vereniging werd opgericht op 1 juli 2008 en vorig weekend stond hun eerste activiteit op het programma, een theaterwandeling met als thema : "Griezelen". Dit bleek ook in samenwerking te zijn met toneelvereniging "Canteclaer", een lokale school en de lokale Academie voor Muziek en Woord.

Zonder veel voorkennis trokken we zaterdagavond naar Menen. En het werd een leuke ervaring. Weliswaar met ups en downs. Zo bleek de apotheose in een tunnel in het park eerder een ontgoocheling. Na een verwelkoming door de "poortwachters", werden we door de tunnel geleid alwaar twee mensen op tv elk een gedicht voordroegen. Saai, was onze bescheiden mening. Ook de "pubs" van "Canteclaer" ontgoochelden ons eerder. Hun "Ikjes van elkaar" leek te onafgewerkt om echt te bekoren. Zo ook de bewerking van "Het spook van Chesterfield" (Oscar Wilde). Men wilde blijkbaar het hele verhaal in een tiental minuten samenvatten, maar dat is niet zo goed gelukt. De "Kids" van "Canteclaer" brachten het er beter vanaf met hun verhaal over een bezeten boerderij. Ook de leerlingen van het Aloysiuscollege werkten op onze lachspieren met hun ludieke bewerking van een stuk van Hugo Matthijssen. Hoogtepunt was de ballade "Ik ben een paria", gebracht door het monster.

Een eerste hoogtepunt kwam in de pauze. Toen we al een goed uur op weg waren, hielden we halt in een lokale school alwaar een kleine bar was ingericht en waar een gratis drankje aangeboden werd. De pauze zelf werd opgeluisterd door La Fanfarmonie Fantastique. Een bende jonge enthousiastelingen wist het publiek te amuseren met hun versies van een aantal bekende nummers, w.o. "Carnaval de Paris". Heel plezant. Ook in de kerk kregen we een heel tof toneelstukje voorgeschoteld, gebracht door drie jongeren van de Academie. Het leukste van de avond, althans voor mij, was een zelf geschreven toneelstukje, genaamd "Home Party". Ergens in een oude schuur hingen twee mensen vastgeketend aan de muur na een minder geslaagde "Home Party". Goed gebracht en regelmatig op de lachspieren werkend. Al bij al kunnen we terugblikken op een geslaagde avond. Op naar de volgende !

3 opmerkingen:

Griet zei

Daar heb ik niet veel aan toe te voegen, Kurtje. Het was inderdaad een avond met toppers(de homepary was gewoon subliem) en wat mindere toonmomentjes (het spook van Chesterfield :-( ) maar al bij al een supergezellige theateravond! Oja... ook het 'napraatje' in The Irisch Pub was méér dan fantastisch!!!

Anoniem zei

oeps ...Irish Pub...

Kurtie zei

Ik vraag me nu toch wel af wat een "homepary" zou kunnen zijn ... ;-).