maandag 23 maart 2009

Kohané

Vogels
(Haye van der Heyden)

Regie : Bart Gerard
Spel : Hilde Bossier, Sabine Dekyvere, Luc Demuynck,
Bas Van Montfoort & Nele Vervaeck

XXXX

"Vogels" is een leuk stuk over stukgelopen relaties, over het waarom en over hoe moeilijk het is om de gemaakte brokken nadien terug te lijmen. Jozefien komt alleen te zitten als haar man haar na dertig jaar huwelijk verlaat voor een jongere vrouw. Ook zij begint een relatie met de veel jongere klusjesman, en ga zo maar door. Het stuk staat bol van de mooie dialogen en blijft boeiend om te volgen. Er zaten een paar hele leuke regievondsten in. Het decor bestond uit een stapel stoelen. En overal op de scène hingen kleine lampekapjes. Het stuk bestaat eigenlijk uit een aaneenschakeling van hele korte scènes op diverse locaties en die verschillende locaties werden op een heel originele manier van elkaar onderscheiden. Nele speelde behangpapier en decorvrouw op scène. Door een paar stoelen te verzetten, wat duiding te geven, alweer een nieuw lampje in te draaien en het juiste behangpapier op te houden, werd een nieuwe locatie aangekondigd. Heel leuk gevonden en het werkte nog ook. Ook moet gezegd dat de belichting deed wat ze moest doen en perfect het voorgaande ondersteunde.

Het spel dan. Ik heb enorm genoten van het spel van Carla en Patrick. Zij zorgden voor voldoende tempo en ook wel voor de komische noot. Een heel leuk moment was toen beiden behangpapier aan het spelen waren en zelf ook een beetje op elkaar verliefd werden. Jammer dat ook hier weer het spel niet homogeen genoeg was waardoor het stuk natuurlijk een deel van zijn waarde verliest. Al moet gezegd dat iedereen zijn beste beentje voor zette. Al bij al genoten van het stuk en van de gezellige babbel achteraf met de regisseur en met Nele en haar vriend.

5 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Kurtie zei

Hey Pe, waarom is jouw reactie verwijderd ?

Anoniem zei

Euh.... :-s .... welke gezellige babbel was da?

Anoniem zei

Hier is mijn reactie terug, Kurt : Ge zijt wel braaf deze keer ! En Venne : wij hebben toch een gezellige babbel gehad, of niet ?

Anoniem zei

Ja Pe, het was wel een gezellig onderonsje. Jammer dat we de spelers en de regisseur niet persoonlijk konden feliciteren.