zaterdag 22 november 2008

Mandelgalm


Op verzoek van Vincent, besloten Eve en ik hem gisterenavond te vergezellen naar Izegem om het stuk "Push Up" te gaan bekijken, de nieuwe productie van toneelvereniging Mandelgalm. En net zoals Kurt hieronder beschreef in zijn verslag, werd het van in het begin duidelijk dat we ons krap mochten zetten voor een avondje toneel op hoogstaand niveau. Het verhaal speelt zich af tussen de muren van een multi-national, waar de verschillende werknemers en managers met elkaar de confrontatie aangaan met als enig doel zo snel mogelijk de top van de ladder te bereiken. En daar voor zijn ze tot alles bereid. Vrienden bestaan niet in het harde zakenleven en desnoods gaat men over lijken om de tegenstander uit te schakelen.

Het stuk werd gebracht in een klein gezellig zaaltje, met de acteurs centraal tussen het publiek. Een goede keuze van de regisseur want daardoor werd het publiek (jammer genoeg een kleine groep) meteen opgeslorpt in het gebeuren. Het sobere decor zorgde er voor dat de aandacht van het publiek volledig naar de acteurs werd toegespitst. Acteurs die één voor één met verve hun rol speelden en prima op elkaar waren afgestemd. Een waar genot voor de toeschouwers die allemaal tot op de laatste minuut heel geboeid het gebeuren volgden. Achteraf hadden we een tof gesprek met Griet Verlinde, één van de actrices, die vooral blij was met de positieve reacties van het publiek. Griet is een vriendin van Eve die naar mijn bescheiden mening absoluut het potentieel heeft om het tot een goede actrice te schoppen. Mij kon ze in ieder geval bekoren en ik vermoed dat Vincent en Eve dit niet zullen betwisten. Kortom, terug een geslaagde en plezante avond achter de rug en voor mijn part mogen er nog veel volgen...



1 opmerking:

Kurtie zei

Blij dat jullie een leuke avond hadden. Wij vinden het nu dubbel jammer dat wij dit stuk niet zullen kunnen bijwonen. Op naar de volgende ... vanavond al ! Joepie !!