maandag 12 oktober 2009

Assepoester

door Jeugdtheater Scherven en De Gebroken Spiegel

XXXX

Auteur : Filip Deprez
Regie : Jef Depaepe & Wouter Leplae
Spel : Marie, Mieke Vanoverberghe, Christophe Van Asten, Stoffel Van Boeckxsel, Dirk Claerhout, Marc Vanoutryve, Jan Baert, e.v.a.

Een musical maken lijkt mij sowieso al geen sinecure, laat staan een musical met kinderen. En toch hebben onze collega's van Jeugdtheater Scherven en De Gebroken Spiegel het er alweer goed van afgebracht. Ze brachten een sprookje en we zagen een sprookje met een sober, maar heel verzorgd decor die heel efficiënt was (het cadeautje voor de pauze prikkelde de nieuwsgierigheid van onze kinderen). Ook de kostuums waren heel verzorgd, evenals de acteerprestaties van de belangrijkste acteurs. Ze zijn alleszins geslaagd in hun opzet, m.n. de kleinsten onder ons een avondje amusement brengen. Wij hadden 5 kinderen mee en alle vijf genoten ze van de voorstelling.

Er zaten ook een heel aantal leuke vondsten in om de volwassenen te bekoren. Maar misschien net iets te weinig om een volwassen publiek te blijven boeien. Daarvoor ging het bij momenten ook net iets te traag. Niet echt een groot probleem, maar toch jammer dat de zangtalenten niet van iedereen gelijk waren. Voor de rest, een puike prestatie !

Geen opmerkingen: